Dentist Montenegro | Stomatološka ordinacija

Dentist Montenegro Dečija stomatologija

Dečija stomatologija predstavlja možda i najosetljiviju granu stomatologije. Ona se bavi lečenjem usta i zuba dece i pacijenata mlađeg uzrasta.

Ispuni na mlečnim zubima - Nakon uklanjanja karijesa kavitet punimo plombama u boji. Mališani su potpuno oduševljeni što mogu birati boju po želji i to im pruža osećaj da nisu iskljuceni...Čak sa nestrpljenjem, čekaju sledeći dolazak na kojem ćemo "crviće iz zuba" zameniti lepom plombicom u boji.
Zalivanje fisura

Nanošenje zaštitnog materijala na griznu površinu zuba (obično kutnjaka i pretkutnjaka) kako bi se sprečila pojava karijesa. Deca ovu intervenciju "pisanja po zubicima" lepo prihvataju i radi se najčešće kao prva intervencija jer je u potpunosti bezbolna i mališanima zanimljiva.Fluorizacija zuba - Fluor ima jako bitnu ulogu u prevenciji nastanka karijesa i poboljšavanju čvrstine zuba. Fluorizacija je tretman kojim se na zube nanosi pasta visoke koncentracije fluora i preporučuje se četiri puta godišnje (sa svakim novim godisnjim dobom).
Tretman je u potpunosti bezbolan što umnogome pomaže da prve posete stomatologu za dete budu opuštene, da se razbije eventualni strah i da se od početka uz prevenciju razvija zdravstvena kultura.

Štitnici za zubeSport je postao sastavni deo života naših mališana u današnje vreme. Kod mnogih sportova zaštita zuba je postala neizostavna. Česti su prelomi jednog ili više zuba a posledice mogu biti nesagledive. Zbog toga prevenciji treba posvetiti posebnu pažnju.Primena štitnika za zube pruža zaštitu zuba od povreda. Izrađuju se za svakog pacijenta individualno, mogu biti različitih boja i vaša deca će ih obožavati.

Usluge